Followers

Saturday, November 13, 2010

aku tau aku bodoh.

Assalamualaikum.


untuk pengetahuan semua aku adalah seorang anak muda berumur 18 tahun yang TAK LAYAK masuk mana mana IPTA sebab result aku yang hampes cuma 2A je masa SPM haritu. FINE with that. and aku sekarang just seorang budak yang masuk sekolah balik and belajar FORM 6 and wearing that so called SCHOOL UNIFORM. aku memang BUDAK SEKOLAH lagi. tapi tak paya nak belagak bagus dengan aku.


aku tau kau budak U/ POLI/ KOLEJ or WTFE la weh kan. tapi tak paya nak perlekehkan aku. tak paya nak bising bagitau semua orang yang aku ni budak sekolah. aku boleh bagitau sendiri la weh! 


WEH SEMUA! AKU BUDAK SEKOLAH LAGI SEBAB AKU BODOH TAK DAPAT MASUK MANA MANA UNIVERSITI. 
puas hati kau?


sorry ah beb! aku betul betul tengah takde mood kau boleh spoil kan lagi mood aku kan?? memang bagus ah sangat! aku memang suke macam ni. bukan aku mintak tau! tapi kau yang cari pasal. aku tau kau da mintak maaf. tapi tacing ah weh.


argh! MELECET MELECET MELECET ! ! ! TENSION !


bodoh sangat ke aku nih? bodoh ke aku ni? T.T ni yang aku nak tacing nih. ramai cousin cousin aku and pakcik pakcik sedara aku yang sama macam diorang nih. semua perlekehkan aku. aku tau aku tak pandai macam anak diorang. aku jugak sedar mak bapak aku bukan kaya macam diorang yang boleh hantar anak dia masuk kolej swasta walaupun anak dia bodoh. aku taknak susahkan mak bapak aku. tpi kenapa perlekehkan aku?? sebab takde sape dalam family yang masuk form6 ke? aku pecah record? macam tu? menunjukkan yang ade keturunan yg bodoh dalam family ke? 


aku mintak maaf kalau aku memalukan keturunan aku. aku mintak maaf kalau aku ni bodoh. aku mintak maaf kalau aku mengguris hati sesiapa. bukan aku nak macam ni. sapa yang taknak masuk U? aku dah belajar. aku dah usaha. tapi itu je yg mampu aku dapat. maafkan aku. T.T


aku tau aku bodo. bye





13 comments:

diana said...

ish..
tak baik la cakap diri sendiri mcam tu..
sabar je..

mudah nye kan lepas sakitkan hati orang boleh senang2 mintak maaf..
hati yang terluka tinggal parutnye..
sakitnye masih terasa..
sabar ye..

Bella ♥ said...

erm. luka kat hati sapa yang tahu.

sedih T.T

hani said...

beb, dgr cni, jangan na pk sangat org cakap ape bleh? kuatkan hati ngan mental ko beb. mulut org sampai biler pon becakap. name pon mulut, agak mulut tu mendengar plak kan. mesti bercakap. dah ape ak merepek.

f6? sape yg pndg serong tu sebenanye otak dye ta pandang kedepan. siries neh. asalkan ko continue study, da cukup same level ngan org yg stadi kat mane2.takpe, ALLAH bg rezeki kat kiter kat mane2 je dalam macam2 cara.

insyaALLAH f6 ni ko wat sungguh2, then ko continue degree ok? buktikan kat pacik2 ko ke org giler mane ke. skang ni ko pekakkan tlinge ko tg sedia da pekak HAHA, then wat bodo je. jadi org cool! lame2 org senyapla. okeh? :) jangan melecet sgt. haha jangan tacing sgt. be matured! :)

Bella ♥ said...

ye aku tau tuh. hurmmmm sedih bai! rase nak nangis je nih. meyh tolong lap ingus aku. haha

anyway thnx beb! :)

Ira MyRa : said...

GOD.

Ala, mulut orang, kita nak buat macam mana. Tutup dengan apa sekalipun nak jugak dok sebuk mengata ornang lagi. ITS NORMAL.

Tak kisah pun belajar kat mana-mana. Mak selalu cakap 'BELAJAR KAT MANA TAK PENTING. YANG PENTING USAHA.'

Allah tu Maha Adil. Orang yang tak masuk F6 pun ada yang tak berjaya. So, sama je. Depends usaha kita. Kita usaha jela.Then, doa & tawakal. Orang masuk U pun ada failed, kena buang & etc.

Just keep on F6. Belajar & teruskan usaha nak berjaya. Kat mana mana kita boleh berjaya.

*apa yang direpekkan ni?

Bella ♥ said...

ye betul tuh! mak kite pun ade cakap macam tu jugak. tapi kadang kadang pedih je rasa hati tuh. dulu mmg ignore je kalau org cakap2. tp skang ni cam dah terbeban and tak boleh tahan. akhirnya ni je cara yg ada tuk luahkan. haihh sedih~ mulut org bukan boleh tutup. kalau mulut tempayan tu senang sikit! hahaha tQ btw! :)

Ira MyRa : said...

HAHA. Yes, mulut tempayan okay sikit nak tutup. HAHA. Pekakkan telingan je. DON'T GIVE UP. LIFE MUST GO ON.

Bella ♥ said...

ya! i will! thnx so much dear! ;DD

Bella ♥ said...

ya! i will! thnx so much dear! ;DD

aleen aiden said...

hu3.xpayah dgr ckp sumbang org..mase aku form 6 pnah sekelas kejap dgn chinese girl,student spm terbaek phg.14A klo xslh tp xde siape nak sponsor die further stdy.matrik pon xdpt.
what im trying 2 say is,nasib kite skarang dgn nasib kite 10taun akan dtg,itu hanya Allah yg tau..dah2,jgn pedulik sgt mulut busuk org tu.huhuh

Bella ♥ said...

erm same with me jugakla. lam kelas kite pun ade gak chinece girl. top student. tp tak ingat pulak bape A.erm. nasib kita ni dah Allah yg tentukan. bak kata abah. "Allah bagi apa yang kita perlukan. bukan apa yang kita mahukan" hehe akan ku simpan kata kata itu dalam hati!

eqin said...

nabila..diorg yg bodoh..haha..x taw yg form 6 tu A level kot..same je ngn matrix,asasi ape2la..trus degree kot nnt..kau beliakkan mata diorg nnt..nway,jgnla salahkan diri sndr ok..jgn pk mcm tu lg la..think positive ok..=))

Bella ♥ said...

a'ah. mmg setaraf pun tu semua. baikla cik eqin! saya akan membeliakkan mata semua pihak. :))