Followers

Sunday, December 19, 2010

Kembali Pulang ke Malaysia.

Assalamualaikum

hai there~ setelah beberapa hari di Thailand, daripada hari Rabu lepas, hari ahad ni baru nak balik. and mak decide tuk balik naik bus sebab abah tak ikut balik because ada urusan lain. Pagi pagi dah bangun sebab nak pergi beli tiket bas, rasa excited giler sebab bujet dapat balik awal, sekali sampai tempat tiket, tiket tuk perjalanan pagi dah habis, so terpaksa beli tiket malam. Tiket pukul 7.00 pm time Thailand, waktu Malaysia tu kira pukul 8.00 malam lah. huhu

Disebabkan mak malas nak patah balik pi rumah yang kitorang menetap kira kira 40minit dari town Hatyai ni, mak decide tuk sewa mana mana hotel tuk satu hari. jadi disinilah tempat aku, dimana aku sedang menggunakan wifi percuma yang disediakan oleh diorang. Hot bai, bilik macam tongkang, tapi ada wifi. hikhik adgedebans betul!

tadi mak dah penat, tapi mak kata mak lapar, tapi mak mlas nak jalan, so aku pun menjalankanlah tugas sebagai seorang anak menyesali mithali, aku round roundla pi cari kedai makan halal, nasib baik tak jauh sangat. so belikan makanan tuk mak, then balik. settle makan pe semua, mak ajak keluar pulak. nak shopping dia kata. aku pun ok je la.

lepas dah pusing pusing jalan kaki, mak aku pun dah setel beli kasut tuk dia, dia ngadu penat, aku teman mak aku sampai hotel, pastu aku pulak yang sakan shopping. hehehe

sekitar sekitar hotel aku ni ok lah tempat shopping dia. macam macam ada. and and. yang paling best isssss... skang thailand tengah sale. haha tapi malangnya aku bukanlah peminat barang barang branded, jadi tak sesuai lah tuk aku kalau ada sale pun kan? haha aku prefer barang barang yang dia jual kat tepi tepi jalan tuh. lagi cantek cantek kot. harga pun murah. hehe aku takda beli apa sangat. beli T-shirt tuk bf dan adik angkat aku and tuk aku, aku beli seluar je. hehe niat hati nak beli handbag, tapi bila tanya harga. pergh! mahal kot. bek aku beli kat Malaysia, lagi canteeekkk... huhu 

skang nih aku tengah menanti time nak balik je ni ha. hehe skang dah pukul 4.30 time Thailand, lambat lagi, tapi mak aku dah mebebel kelaparan lagi. hahaha aku sebagai anak yang seperti mana aku kata tadi nak pegi beli makan sambil cari lagi barang barang yang boleh dibeli. hikhik :))


byebye....

4 comments:

cik violet said...

anda d tag..jom masuk contest ;)
http://farhah88.blogspot.com/2010/12/gojesh-in-orange-contest.html

FarhanaFabulous said...

wah ! beshnyeeee ade sale kt thailand !

Heidi Shafiq said...

aku nk kirim awek lawa2 dr sne leh?

Bella ♥ said...

farhana : mmg best gilerrr! baju HOT HOT! haha

haidi : hikhik. cakap je nak awek yg mcm mana. hahaha ;pp