Followers

Sunday, June 26, 2011

Band Pilihan : ARCHEST!

Assalamualaikum. :)


Harini makcik nak promote band pilihan makcik. Eheheheheh Band ni sebenarnya dianggotai oleh kawan kawan makcik, jadi niat makcik pada hari ini adalah untuk mempromote band mereka. Jom kita baca sedikit sebanyak sejarah tentang penubuhan band mereka ni. 








ARCHEST - Band ni mula tertubuh akhir 2010. Band ni di anggotai oleh 4 orang anak muda yang menetap di Selangor yang berasal dari negeri yang berbeza. Serba sedikit tentang sejarah kami, pada mulanya myrul (drummer) telah bertemu dengan Iwan (Guitar & Vox) di laman sesawang myspace, mereka banyak menceritakan tentang music dan mereka pun bercadang untuk menubuhkan sebuah band. Tapi oleh kerana mempunyai masalah dalaman, hasrat untuk menubuhkan sebuah band berkubur disitu. Namun, pada Mac 2010 myrul mendapat tawaran untuk menerima latihan PLKN, disana myrul telah berjumpa dengan Rahim (Bassist), mereka banyak menceritakan tentang music, hasil perkenalan mereka disitu, cerita punya cerita punya cerita rupenya rahim ni member iwan, n lastly rahim n myrul dapat meneruskan pengajian di pusat pengajian yang sama. Pada masa yang sama juga, mereka bercita-cita untuk meneruskan hasrat untuk menubuhkan sebuah band. Dan hasilnya kini ARCHEST mula mengorak langkah untuk memasuki industri music Malaysia, Insya-Allah. Show pertama Archest di Hotel Concorde Inn, KLIA. Memang best la time tu! tQ artest yang support ARCHEST! (dirembat dari page dorang)




Kepada korang korang jommm kita LIKE band ARCHEST dan dengarkan lagu mereka. Ada kat page diorang tu. Dengarkan dan hayati lagu yang telah dihasilkan oleh mereka sendiri dan nilaikan okay. Mereka berbesar hati untuk menerima sebarang komen dan kutukan yang membina demi memajukan band mereka setapak ke hadapan.. :D


Doa aku pada korang semoga korang dapat memajukan diri dalam industri seni yang luas dan mencabar ni. Andai kata korang dah glamour nanti jangan lupa member kat sini. HAHHA :DD



sampai sini je k guys,
jumpe lagi next entry! :D 

2 comments:

syashafie said...

new info ! tatau laa pulak band ni ada wujud. sies :)

Bella ♥ said...

yeahhh!

great! kongsikan dgn kawan kawan bila dah dengar and rasa macam sedap je lagu dorang okay! :DD