Followers

Tuesday, January 11, 2011

Cik Bella New Target!



Assalamualaikum!

wah! tajuk nak havoc je kan? haha actually Cik Bella harini nak buat contest sikit. caranya mudah dan sangat simple. hanya ikut rules yang telah ditetapkan dan tunggu sehingga hari keputusan akan dihebahkan. ekceh~

Rules You Need To Follow.

1. Untuk join contest ni, korang harus follow blog Cik Bella yang biasa biasa je nih.

2. Pastikan tajuk entry korang adalah "Cik Bella New Target!"



3. Jangan lupa letakkan header Cik Bella yang comel ni dalam entry yg korang buat tuh ok!

4. Ceritakan serba sedikit tentang diri / hidup/ perangai/ cinta / apa apa sahaja yang berkaitan dengan anda. Pastikan cerita  korang tu kreatif, senang difahami, lucu, sempoi~, cool, sedih dan seketogori dengannya dalam erti kata lain ade FEEL!Lagi feeling cerita lagi bagus. Cerita tentang diri korang yang paling feeling akan memenangi contest ini. :)

5. Pastikan cerita tentang diri korang tu 250 patah perkataan dan lebih. hehe bukan nak dera korang, tapi untuk mendapatkan cerita yang best serta lebih feel, mestilah kene banyak perkataannya. selain daripada tu dapat jugaklah korang asah bakat menulis korang. ececeh~ baik tak hati Cik Bella ni? hehe ;))

6. Tarikh tutup contest adalah pada 11 January 2011  atau sehingga Follower Cik Bella mencecah angka 250. :) kire tarikh tutup contest ni nanti Cik Bella akan selalu update lah. tapi buat masa ni, inilah tarikh yg Cik Bella tetapkan dulu ok! :)

7. Hadiah bagi contest ini adalah :




Johan : RM 20 topup
Naib Johan : RM 10 topup.
Cerita Paling Lucu : RM 10 topup.
Cerita Paling Sedih : RM 10 topup.
Cerita Paling Cool : RM 10 topup.

Cabutan Bertuah : RM 10 topup x beberapa yang Cik Bella suke! :) jgn mara!


8. Setelah selesai membuat segala perkara yang ditetapkan, link kan entry korang pada entry ini ok! :)

p/s : ajak blogger yang lain untuk sertai contest ini ok! :)

31 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam...
dah malam ni,esok LM join ye sayang..jgn risau,LM iklan kan blog adik ni nnt..hehehe.

Luffy said...

macam bez je...huhu...xde idea lg r..haha

Bella ♥ said...

LM : thnk u sooo much! :))


luffy : hehe lama lagi tarikh tutup. dont worry! :)

miSz TiQue said...

hye org bnting.dok kt mne?...mcm mau join juge

miSz TiQue said...

hye org bnting....dok area mna?mcm maw msuk

Bella ♥ said...

hai misz tique! kamu org banting juge ke? hehe saya dok area OL la. eh meh la join contest ni. jgn memalu :))

miSz TiQue said...

yup.area.. kanchong tengah...atok sdara sye rmai dok olak lmpit tu.esok2 r sye join.esok exam...keep in touch ea :P

Bella ♥ said...

really? hehe nice to know u! ok dear! :))

Hey, Im Alyah. said...

Cik Bella. Entry dah siap. Jemputlah membaca. Kalau ada pape yang Alyah nak tambah, bolehkannnn?

http://alyaabakar.blogspot.com/2010/12/contest-cik-bella-new-target.html

cikmimmie said...

wahh...waahh..cm best je...nanti kite join yer..

Bella ♥ said...

alyah : tq2! i will read it! boleh sajj! :))

cik mimmie : meh la join! jgn memalu! :))

syaz :) said...

http://superdupersyaz.blogspot.com/2010/12/cik-bella-new-target.html

hye cik bella !

cikAida said...

menarek nih..
tp xde idea lg la cik bella
:))

Ayuu said...

http://seriayuruhaizad.blogspot.com/2010/12/cik-bella-new-target.html

take a look dear,
just now dapat post pasal enry ni.
sila bca dan nilai.

hamzah ian said...

wa.. bagus2 ada contest.. tp gua tak reti.. sob2..

hiro said...

gua tgh bosan..xde keje..haha..nnt ada idea gua join.

Anonymous said...

Sangat bagus memang saya mungkin akan mendownloadnya. Terima kasih

efa said...

mcm best ja :)

Bella ♥ said...

meyhla join reramai ye! :))

ejulz said...

dtg memFollow.. topup rm30 ade x?? heHe..

Bella ♥ said...

hikhik. max 20 jela cik ejulz oit. huhu :)

sarah honey said...

cik bella! dtg sini baca entry and follow..sbb berkenan dgn quotes cik bella yg psl thin or fat tuh.terbaek dari kayangan lah! hehe

rasa mcm nk join je..tunggu ada idea dulu.jeng3 :)

Bella ♥ said...

hikhik. quotes tuh dah lama tertanam dalam hati, tiap kali org kecah kecah je, ape lagi, kasi je dgn quotes tuh. padan muke deme. hahahaa


eh, meyh2! jgn malu2! hehehe :PP

mushee murtadza said...

http://musheemurtadza.blogspot.com/2010/12/mintak-maaf-bagi-ganti-nama-aku-kepada.html


saya join tau, hehe. memeriahkan lagi contest ni :)

yEon_chi said...

berminat nak join la, tp tnggu idea tu dtg dlu... hehehehe

Enna Banana said...

enna joined!

http://bananalovecontest.blogspot.com/2010/12/cik-bella-new-target.html

such a mess said...

Singgah sini lah pagi2..danial ada contest meh la join ada hadiah yang bnyak kat sini!!
http://such3.blogspot.com/2010/12/first-editions-contest-makin-mess-is.html

mushee murtadza said...

http://musheemurtadza.blogspot.com/2010/12/mintak-maaf-bagi-ganti-nama-aku-kepada.html

Saya join. kalau ada apa apa tambahan boleh dibuat bfo tarikh tutup kan? hehe thanks <3

Bella ♥ said...

mushee : thnx join yer! boleh je kalau nak update! takde hal. hehe

chi : eh, meyh la join! lambat lagi tarikh tutup. boleh cari idea lagi. jgn risau!

enna : thnx join enna! nnti kite terjah!

mess : thnx! i will join if i got idea! hehe :))

| r i E n | said...

sudah berFOLLOW!! LIKE THE CONTEST..ngah amik FEEL..tgok ada mood baru ada ilham nak mengarang!! ;)

Bella ♥ said...

tq rien! :)) cari mood jgn lame lame. nanti idea hilang teros. hehe jom join tau! :))